kopsite
item2

 

Hoe en waarom ben ik gaan pianospelen?

Mijn moeder kon heel goed en mooi pianospelen. Ik ben dus opgegroeid met de mooie klanken van pianomuziek en wilde die op ’n gegeven ook zelf maken; op mijn achtste ging ik op les. Pianospelen werd mijn lust en mijn leven, ik was behoorlijk fanatiek, maar het werd ook mijn ontspanning.

Mijn droom was ’n tijd lang een loopbaan als pianiste, maar het liep anders. Ik bleef wel altijd spelen, maar op een veel lager pitje.

Toch heb ik later het roer om kunnen gooien en ben naar het Conservatorium in Zwolle gegaan, waar ik in 1990 ben afgestudeerd. Ik wilde spelen, maar ook lesgeven.

Ondertussen was ik ook helemaal geboeid geraakt van het samenspel, dat is waanzinnig leuk en inspirerend, heel iets anders dan in je eentje pianospelen. Maar het vraagt nog andere vaardigheden en ook dat wilde ik overdragen aan mijn leerlingen. Daarom heb ik “Muziekcentrum de Speeldoos” in Heerenveen opgericht om zo ensembles te kunnen vormen op elk niveau.

Na de tijd van “De Speeldoos” heb ik steeds pianoles gegeven en ook vervangen o.a. bij de A7 in Heerenveen, Beetsterzwaag, Ureterp en Oosterwolde.

 

Mijn motivatie is en blijft, dat ik altijd weer blij ben als een leerling plezier krijgt, heeft en houdt in spelen en iets leert,maar ook om hen een goede basis te geven, waar ze verder op kunnen bouwen of eventueel later op terugvallen.

 

Wil je meer info over Pianoles Heerenveen klik hier.

item2a
start item5
cv
les
contact
start1
item2
item2a